Ghidul cumpărătorului Samsung Galaxy Watch4: Cum se compară cu alte ceasuri inteligente Android

Samsung Galaxy Watch4 este unul dintre cele mai bune ceasuri inteligente din jur, datorită unei combinații de hardware de top și software excelent. Dacă sunteți un cumpărător pentru prima dată, Watch4 este o alegere ușoară, dar ce se întâmplă dacă doriți să faceți upgrade de la un ceas existent? Beneficiile celui mai recent și mai bun software merită să tranzacționați dispozitivul dvs. actual?
Samsung Galaxy Watch4 Hero
Cu excepția cazului în care utilizați un Apple Watch sau un monitor de fitness dedicat, majoritatea oamenilor au unul dintre cele două produse: un dispozitiv Wear OS 2.3 mai vechi sau un Samsung Galaxy Watch care rulează Tizen. Avantajele și dezavantajele upgrade-ului sunt diferite în funcție de tabăra în care vă aflați, așa că haideți să le acoperim unul câte unul.

Galaxy Watch4 față de alte ceasuri Wear OS


Watch4 oferă hardware excelent, cu 1,5 GB de RAM, 16 GB de stocare și Exynos W920, împreună cu fiecare senzor de fitness pe care ți-l poți imagina. Dar adevăratul avantaj este software-ul său. Wear OS 3 ar putea fi îngropat sub pielea software-ului Samsung – ceea ce nu este un lucru rău în funcție de cine întrebi – dar asta nu este suficient pentru a masca beneficiile care vin din cea mai recentă actualizare a platformei Google.
Desigur, Wear OS 3 este mai rapid și are mai multe funcții decât 2.3, dar mai importantă este consistența și stabilitatea. Wear OS a fost întotdeauna afectat de bug-uri și ciudatenii și, în timp ce unele dintre ele pot fi explicate prin chipseturile slabe impuse nouă de Qualcomm, multe dintre ele se datorează sistemului de operare însuși. Chiar și ceva atât de simplu precum menținerea unei conexiuni Bluetooth la telefon ar putea fi nesigur. Galaxy Watch4 meu nu prezintă niciuna dintre aceste probleme.
Probabil că ar trebui să mă adresez elefantului din cameră în acest moment. De ce petrec atât de mult timp comparând Wear OS 3 cu Wear OS 2.3? La urma urmei, aceasta nu va fi o problemă odată ce ceasurile mai vechi vor fi actualizate. Ei bine, acolo este frecarea. Majoritatea ceasurilor inteligente Wear OS existente nu vor primi o actualizare, iar cele câteva care există ar putea aștepta cel puțin până în a doua jumătate a anului 2022.
În ceea ce privește dispozitivele care nu vor primi Wear OS 3, nu știm ce le rezervă viitorul. Funcțiile existente ar trebui să continue să funcționeze, iar Google a adus aplicația YouTube Music la versiunea mai veche de Wear OS. În ceea ce privește corecțiile de securitate și remedierea erorilor, nu știm.
Deci, dacă utilizați un ceas mai vechi precum un Fossil Gen 5 sau chiar un Huawei Watch 2, ar trebui să faceți upgrade la Galaxy Watch4? Da, ar trebui, chiar dacă a fost uns cu sos One UI, iar senzorul său ECG nu va funcționa decât dacă utilizați un telefon Samsung.
Sigur, ai putea obține ceva de genul un Fossil Gen 6 sau un Ticwatch Pro 3, care are hardware competitiv, dar dacă faci asta te-ar lăsa blocat pe Wear OS 2.3 timp de cel puțin un an și nu ar trebui să cumperi ceva bazat pe promisiunea promisă. de ceea ce ar putea face într-o zi. Ar trebui să cumpărați ceva pe baza a ceea ce poate face acum, iar îmbunătățirile aduse în Wear 3.0 sunt suficient de semnificative pentru a face ca Watch4 să câștige peste orice altceva. Același argument poate fi folosit și împotriva Watch4 în sine, deoarece Google Assistant nu funcționează încă, dar este de așteptat să vină într-o actualizare mai departe. Dacă ai Asistentul este suficient de important pentru tine, asta te-ar putea împinge către o altă opțiune, dar hai să fim sinceri - cât de des trebuie să accesezi Asistentul de la încheietura mâinii?

Watch4 față de predecesorii săi


Dacă aveți un Galaxy Watch mai vechi cu Tizen, întrebarea dacă ar trebui să faceți upgrade este mult mai ușor de răspuns. În timp ce ceasurile Galaxy mai vechi încă se simt repede datorită chipset-urilor lor Exynos, Watch4 mărește decalajul față de omologii săi Snapdragon, făcându-l cel mai fin ceas inteligent pe care l-am folosit vreodată.
Samsung Galaxy Watch4 Wear
Încă o dată, software-ul va fi factorul decisiv aici, chiar dacă One UI pe deasupra Wear OS arată și se simte aproape identic cu One UI pe Tizen. Priviți puțin mai atent, totuși, și îmbunătățirile devin mai evidente. Galaxy Watch4 schimbă Galaxy Store cu Play Store și doar asta ar putea fi suficient pentru a vă face să faceți upgrade.
Magazinul Play are un catalog mult mai mare de aplicații și fețe de ceas și, mai important, vă permite să utilizați serviciile Google, ceva care lipsește foarte mult pe dispozitivele Tizen. Nu vă pot spune cât de mult mi-a lipsit să am Google Keep, Pay și Maps la încheietura mâinii pe Active2. Singurul dezavantaj aici este că fețele de ceas achiziționate din Galaxy Store nu vă vor mai fi disponibile, dar acesta este un preț mic de plătit.
Dacă aceste îmbunătățiri nu sunt suficiente pentru a scăpa de actualul Galaxy Watch, este bine și asta. Spre deosebire de hardware-ul Wear OS mai vechi, știm la ce suport software ar trebui să vă așteptați de la Samsung. Probabil că nu veți primi funcții software noi, dar veți continua să beneficiați de asistență software timp de trei ani după lansarea ceasului dvs., astfel încât actualizările de securitate și remedierea erorilor vor continua ca înainte. Asta înseamnă că vechiul meu Active2 este bun până în septembrie 2022, iar Galaxy Watch3 va fi acceptat până în august 2023.
Prețul Watch4 merită de asemenea luat în considerare. Deși a fost lansat la un preț puțin mai mare decât Fossil Gen 6, Samsung adoră să facă reduceri la produse chiar și atunci când au doar o lună sau două, și am văzut deja reduceri de 50 USD la toate modelele Watch4.
Deci, ar trebui să faceți upgrade la Galaxy Watch4 dacă utilizați un Galaxy Watch mai vechi? În funcție de circumstanțe, da. Dacă plănuiai deja să faci upgrade, cred că ar trebui să alegi Watch4 peste orice altceva. Dacă sunteți mulțumit de dispozitivul dvs. Wear OS mai vechi, aș spune să rămâneți cu el și să vedeți ce se întâmplă anul viitor, pe măsură ce sunt lansate mai multe ceasuri Wear OS 3 și sunt actualizate modele mai noi. Și dacă aveți un Galaxy Watch3, atunci nu există niciun motiv real pentru a face upgrade până când nu începe să eșueze sau ajunge la sfârșitul ferestrei de suport. Dacă faceți upgrade, totuși, pot spune cu siguranță că veți fi mulțumit de Watch4. Stiu ca sunt.
Acum, dacă nu sunteți sigur ce versiune a lui Galaxy Watch 4 să cumpărați, citiți ghidul nostru Samsung Galaxy Watch 4 vs. Galaxy Watch 4 Classic pentru mai multe detalii.

Iată câteva articole alese special pe care să le citiți în continuare


Inca nu exista pareri, comentarii, recenzii pentru acest articol!

Scrie un comentariu

Nume
Email
Mesaj